Sluta särbehandla Israel!

Mer än tio döda fredsaktivister på båtarna i Ship to Gaza. Nu måste säbehandlingen av Israel upphöra! Landet struntar i rader av FN-resolutioner som ska få slut på konflikten med Palestina. Landet bygger murar när Järnridån faller. Landet tar sig rätten att invadera grannländer och bestraffa befolkningar kollektivt för brott några fåtal utför. Ingen annan nation skulle så kunna strunta i världssamfundet - och slippa undan med det. Att de kan göra det beror förstås på USAs stöd. Men också inom EU finns fortfarande många som inte vill se den apartheidregim som Israels regering idag är. Det är dags att ta bort skygglapparna och se landet för vad det är.

Heja SCH, men 35-timmarsvecka löser inte grundproblemet.

Det är en mental blockering. Sa hon. Gudrun Schyman. På mötet tillsammans med Carl Schlyter och Birger Schlaug om varför det är nödvändigt med arbetstidsförkortning. Mer fakta behövs inte. Sa hon. Frågan är utredd och argumenten klara. Ändå är detta en icke-fråga. Varför? Det beror på den patriarkala samhällsstrukturen. Så långt var jag med. Men om det är djupt grundade värderingar i en dominerande patriarkal struktur som är hindret - vilket jag också tror - så kanske inte en 35-timmarsvecka räcker för att skapa reell förändring.
Bäst under kvällen var Tetra. Köp deras skiva!!

Erdogan för fredspriset?

Först passar han på att få stridsyxor nedgrävda när Grekland står på knäna i ekonomikrisen. Dagen efter öppnar han portarna för att anrika uran åt Iran - och därmed kanske är med och löser en av de svåraste knutarna i Mellanöstern. Främsta kandidaten till Nobels fredspris hittills i år?

RSS 2.0