Magert i alliansens alternativ

Medlemskap i vattenrådet och stöd till forskning kring miljöteknik. Det är det enda konkreta alliansen lyckas komma upp med när de på GP Debatt idag presenterar sitt alternativ till miljöpolitik för Göteborg. De magra förslagen visar bara hur långt ifrån en verklig insikt om vad som krävs för att ställa om till en verkligt hållbar utveckling som de här partierna är. Mer och bättre samordnad forskning - javisst. Men det är ju bara en början. Stimulans för omställning av regionens industrisektor är en annan nödvändighet. Den som hörde Peter Erikssons tal här i förra veckan vet vilket gediget program MP har för det. Transportsystem måste förändras. Där har nu också oppositionspartierna i Göteborg tvingats inse att biltullar är nödvändigt instrument. Och så vidare.

Att lägga miljöproblemen på hyllan tills forskare tänkt fram nya lösningar är inte att ta politiskt ansvar. Ny teknik kommer definitivt vara del av lösningen. Men för att den nya staden ska växa fram behövs mer genomgripande förändringar i hur den byggs och hur vi som lever i den ser på vårt gemensamma rum. I vår vision om den moderna staden är det lätt för gemene man att leva inom hållbarhetens gränser. Och i den har definitivt stadsnära odlingar en viktig plats.

Kommentarer
Postat av: NOLARusso34

Just wanted to announce you that I got in to Oxford Business School, University of Chicago. No more writing stress! Now people can buy <a href="http://exclusivepapers.com/synthesis-essay.php">Synthesis essay</a>, and enjoy to study at admirable college.

2012-01-04 @ 07:33:19
URL: http://exclusivepapers.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0