Bohicon, tisdag

Symbolernas betydelse. I Nigeria hade en ung generation börjat engagera sig i olika miljöorganisationer när Wangari Mathai fick Nobels fredspris.
- Plötsligt var miljöfrågorna synliga. Plötsligt var det möjligt att agera politiskt, berättar dr Abba Bello från African Lawyers Without Borders.

Men än är det för tidigt att bilda ett parti. Vad man istället har är en Nigerian Green Movement som samlar olika gröna NGO-er.
- Att försöka synas som ytterligare ett litet parti utöver de 54 som redan finns är lönlöst, säger Nma Emeruwah, koordinator för NGM.
- Däremot stödjer vi personer ur rörelsen som vill ställa upp i val på andra plattformar, för det mesta regeringspartiet PDP.
Förändra inifrån, med andra ord, tills rörelsen är så stor att ett grönt parti skulle kunna få genomslag.

Det är också i Nigeria som processen är igång för en Green Development Bank i det Västafrikanska gröna nätverkets regi. De gröna i nätverket är frustrerade över långsamheten i gröna investeringar här och vill själva kunna påverka takten. Banken ska bygga på erfarenheter från de olika mikrokreditsystem som är igång. I den treårsplan som nätverket tog under dagen beräknas banken vara etablerad i slutet av 2012. Realismen i den ambitiösa planen skapade dock diskussion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0