Nu måste EU kräva FN-utredning

Återigen visar Israel sin arrogans gentemot världssamfundet. Landets regering vägrar gå med på kraven från FN om en internationell utredning kring vad som hände under attacken mot Ship to Gaza. Istället tillsätter de en egen utredning. Med två observatörer från andra länder som ska ge den ett skimmer av oberoende. Men observatörerna får inte delta i beslut, det får inte ens - enligt Ekot - se alla dokument. De israeliska utredarna ska inte få förhöra soldater som deltog direkt, utan förlita sig på de förhör militären gör.

Vem tror att den här utredningen kommer att ens försöka få fram någon sanning om vad som hände?

Israel kan gå på som de gör eftersom de har USAs stöd. Det är ofattbart att Obama-administrationen låter det här passera, men det visar samtidigt hur konservativ också en demokratisk president i Vita Huset är när det kommer till utrikespolitiken.

Israels överfall på den humanitära hjälpinsatsen skedde på internationellt vatten. Det var en väpnad attack mot en civil flotta i en tid när det inte råder krigstillstånd någonstans i området. (Om man nu inte ska beteckna Gazablockaden som en krigshandling vill säga.) Därför är det självklart att händelsen ska utredas av en internationell, oberoende, kommission.

EUs utrikesministrar träffas senare idag. När nu USA sviker måste åtminstone de fortsätta kräva en oberoende utredning, ifall de ska ha trovärdigheten kvar.

Kommentarer
Postat av: TateTheresa29

My aim is to be the most famous at my university and I should just write several essay papers for it. It is not very funny just because I must do a big work for it. Can some <a href="http://qualityessay.com/custom-writing-service.html">Custom Writing Service</a> providers aid me with academic papers? Could you you recommend something?

2012-02-09 @ 02:21:08
URL: http://qualityessay.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0