Nyval bästa sättet ta ansvar

Hur ska kalkylen kunna gå ihop? SD ska Reinfeldt inte samarbeta med. Om MP ö.h.t skulle sätta sig vid ett förhandlingsbord måste rimligen stopp för ny kärnkraft, ingen förbifart Stockholm, en mänsklig sjukförsäkring, riktiga satsningar på tåg, biogas, vindkraft samt klimatinvestringsprogram för att ställa om andra delar av den svenska industrin, liksom ministerposter, ligga på bordet. Även om Reinfeldt själv skulle svänga på en femöring och vilja förhandla om detta blir det svårsmält för flera av hans regeringskollegor. Centerpartiet lär heller inte se fram emot att behöva konkurrera intern om "regeringens gröna röst". Speciellt inte med ett minskat väljarstöd som utgångspunkt. Omvänt är det otroligt att något av de mindre borgerliga partierna skulle sätta sig i en regering med vänstern. Återstår att Alliansen trots allt tar stöd av SD eller att moderater och socialdemokrater bilder en stor koalition. Svekdebatt följer i spåren av båda alternativen. En svekdebatt som bara ytterligare gynnar SD.

Nej, istället vore det mest renhåriga och ansvarsfulla i det här läget att utlysa nyval. Bryta upp blocken och låta vart och ett parti gå fram på sina egna meriter. Det skulle säga till väljarna: "Ni ville inte ha något av blocken, vilka partier vill ni då ska sätta sig ner och förhandla om en regering?" Blocken kommer ju ändå att tvingas brytas upp om en majoritetsreging ska kunna bildas. Såvida, som sagt, inte Reinfeldt vill regera med Jimmy Åkessons stöd.

Kommentarer
Postat av: alice

Bra skrivet! Håller med!

2010-09-20 @ 11:55:33
Postat av: roger

Hmm Alliansen fick 49,3% av Svenska folkets röster, blott 7000 personer saknas för att de skulle få egen majoritet.Den mest demokratiska lösningen är enligt Er att utlösa nyval? Skall man hålla på o rösta o rösta tills det blir som etablissemanget vill, är det demokrati? Detta om något skulle ge SD vatten på sin kvarn och de skulle växa sig starkare för varje nyval som utlöses.Vill MP förändra miljön?

De står nu inför ett val:Antingen är de med och påverkar för miljöns skull eller så är de inte det och låter SD styra svensk politik. Valet är MP´s.

2010-09-20 @ 15:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0