Inget nytt om Göteborgskravallerna

Det är beklämmande att tio år efter Göteborgskravallerna är det samma frågor som debatteras när media gör sina återspeglingar. Vems var felet att det gick som det gick? Vad tycker Göran Johansson om våldtäkten på hans stad? Hur ska man hantera våldsamheter vid stora demonstrationer?

Att det är de här frågorna som valsar runt nu också visar på slentrian i media. Har svårt att tro att frågorna fortfarande är öppna sår bland allmänheten. Ja, det fanns grupper som hade tagit till våld hursomhelst. Men polisens tillslag kring Hvitfeldtska för att hindra demonstranter att genera Bush var den tändande gnistan. Och polisen begick tjänstefel när de sköt Hannes Westberg.

En mer intressant vinkel skymtar förbi när en intervjuad beskriver hur samhällsystemet under de här dagarna verkade ha brakat ihop helt och hållet. Och att det gick så fort. En diskussion om hur robusta olika samhällsfunktioner är när de utsätts för situationer de inte testats för vore långt mer intressant än vem som gjorde vad under de där dagarna. Står demokratin pall när dramatiska händelser inträffar och starka känslor rider opinionen?

Kommentarer
Postat av: BONNER32Betsy

If you want your Internet business to become more beneficial, you would have to use the directory submissions, nonetheless that seems to be not possible to do it without aid of the <a href="http://4submission.com">Directory submissions</a> service. Thence, that is better to hire experts for this work.

2012-01-30 @ 03:36:04
URL: http://www.4submission.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0